Borsi: júliusban indulhat a harmadik ütem

Egy ideje újra meg lehet tartani Borsiban a „hagyományos”, tehát személyes munkaértekezleteket. Lássuk, június közepén hogyan áll a Rákóczi-kastély felújítása!

Az „A” épületrészben folytatódik a villanyvezeték szerelése az első és a második szinten, valamint a padlók párnafa berakása, szigetelése és a párnafa deszkázása a második szinten. Ugyanitt rakják a padlófűtés vezetékeit és befejeződött a padlókonvektorok beépítése. Az első szinten elkészült a gipszkarton tartószerkezet felszerelése. Az északi szárny első szintjén folytatódik a vizesblokkok felújítása. A fejedelmi lakosztályokban megtörtént a padló betonozása, elkezdődtek az előkészületi munkálatok a padlófűtés kivitelezési munkáihoz. Szerelik az informatikai és tűzvédelmi vezetékeket, befejeződött a déli szárny keleti oldalának a külső vakolása.

A „B “épületrészben zajlik a festés, a konyhában és a raktári részekben végeztek a légtechnika szerelésével. Az első és második szinten folytatódott a padlózat hidegburkolása, a padlástérben pedig a padlószigetelés.

A régészeti munkák befejeződtek.

Ami a restaurátori munkákat illeti, a sarokbástya első szintjén befejeződtek a kőkeretek restaurálásai, folyamatban van a vakolatok korrigálása és folytatódik a meszelés. A kapualj boltívvakolatait is javítják és a nyugati oldal homlokzatát véglegesítik.

Elkészültek a kastély szűkebb környezetének utakra és parkolókra vonatkozó tervei, a tájépítészeti terv jóváhagyása még hátravan. Utána indulhat az épület közvetlen környezetének megszépítése is.

A munkaértekezleten elhangzott: júliusban elindulhat a felújítás harmadik ütemének kivitelezése.