Meghívó Vargha László díj átadás – Élhető örökség kiállítás megnyitó

A TELEKI LÁSZLÓ ALAPÍTVÁNY tisztelettel meghívja 2023. március 1-jén 14.00 órától a VARGHA LÁSZLÓ DÍJ átadására és az ÉLHETŐ ÖRÖKSÉG c. kiállítás megnyitójára.

A 2019-ben alapított Vargha László népi építészeti díjat egy, az MTA VEAB Népi Építészeti Munkabizottsága, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága, a Teleki László Alapítvány Népi Építészeti Programja, a szentendrei Skanzen, a Műegyetem és az Építési és Közlekedési Minisztérium Építészeti Államtitkárság műemlékvédelemért felelős helyettes államtitkára által létrehozott kuratórium ítéli oda. A kuratórium döntése alapján a Vargha László életműdíjat, illetve az ifjúsági díjat minden évben egy személynek, illetve egy alkotócsoportnak adják át.

Élhető örökség — A Népi Építészeti Program eredményei képekben című tárlat a Teleki László Alapítvány és a Magyar Építőművészek Szövetsége szervezésében kerül kiállításra. A kiállítás a megnyitót követően egy hónapig ingyenesen látogatható hétfőtől péntekig 9-16 óra között.

Meghívó