Kétszázötven határon túli diákot láttunk vendégül Budapesten

Március 12-én kétszázötven határon túli magyar diák járt a magyar fővárosban az Egy nap Budapesten program keretében. Kárpátaljáról idén sajnos nem tudtak jönni vendégek, de itt voltak a Rozsnyói Református Egyházközség Alapiskolája, a szabadkai Kosztolányi Dezső Gimnázium, a Nagyváradi Művészeti Gimnázium, az Imregi Ifjúsági Hagyományőrző Csoport, a rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnázium, valamint a nagyidai Kis Ilosvai Tánccsoport tagjai-diákjai.

A gyerekek megnézték a Néptáncantológia műsorát az Operettszínházban, finom ebédet kaptak, majd tárlatvezetésen vettek részt a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Nagyon jól sikerült ez a nap is Budapesten – a diákok közül többen most jártak először a magyar fővárosban. A programot, amely a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg, a Teleki László Alapítvány szervezte, a Magyar Nemzeti Múzeum ingyen biztosította a lehetőséget a tárlat megtekintésére. Köszönjük mindenkinek a hozzájárulást!