Plakat Visk KA th

„Ideje az építésnek” kiállítás megnyitó – Visk

Plakat Visk KA thAz Ideje az építésnek c. kiállítás megkezdi Kárpát-medencei vándorútját Kárpátalján, Visken.

MEGNYITÓ: 2018. december 1. (szombat), 17.00 óra – Visk, Polgármesteri Hivatal, Ülésterem

A tárlatot megnyitja: Dr. Földváry Gábor, a Miniszterelnökség örökségvédelemért felelős miniszteri biztosa, Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója és Dr. Diószegi László, a Teleki László Alapítvány igazgatója.

A tárlat a Teleki László Alapítvány és a Magyarság Háza közös rendezésében tárja a látogatók elé a 2015-ben útjára indított Rómer Flóris Terv eddigi eredményeit, a határainkon túli, kiemelkedően gazdag magyar vonatkozású épített örökséget, bemutatva a műemlékek felújítási folyamatait, valamint az alkalmazott építészeti és restaurátori beavatkozásokat. Az épületekről készült művészi fotók és ismeretterjesztő leírások mellett több eredeti tárgy, kordokumentum, műtárgy másolat, hang- és filmfelvétel is segíti, hogy a látottak az érdeklődők és a hozzáértők számára egyaránt emlékezetesek legyenek.