Egy nap Budapesten: határon túli magyar fiatalokat láttunk vendégül

A Teleki László Alapítvány szervezésében, a Nemzetpolitikai Államtitkárság támogatásával megvalósuló Egy nap Budapesten projekt célja, hogy a határainkon túli magyar fiataloknak olyan emlékezetes kirándulást szervezzen Magyarország fővárosába, amely erősíti a fiatalok Magyarországhoz, a magyar kultúrához való kötődését, erősíti magyar identitásukat.
Idén október 27-én és november 11-én 250-250 fiatalt láttunk vendégül, akik tartalmas programon vehettek részt. A MÜPA-ban megtekinthették a Páva matiné című néptáncos ismeretterjesztő műsort a Fölszállott a páva televíziós népzenei és néptáncos műsor résztvevőivel. Ebéd után a Parlamentben nézték meg a koronát, este a budai várban sétáltak.
Október 27-ét a muzslyai (Szerbia) Emmausz Kollégium, a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a vajáni (Felvidék) Református Egyházi Alapiskola, a szabadkai (Szerbia) Népkör Magyar Művelődési Központ diákjai, valamint Kárpátaljáról az ungvári és ráti, szürtei, nagygejőci, kisgejőci, palágykomoróci általános és középiskolák tanulói érkeztek Budapestre. November 11-én a zentai (Szerbia) Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, a szatmárnémeti Református Gimnázium, az alistáli (Felvidék) Református Egyházi Alapiskola, a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ diákjait, valamint Kárpátaljáról az ungvári, a csapi, a szalókai, a nagydobronyi, az eszenyi és a kisdobronyi általános és középiskolák tanulóit láthattuk vendégül.

Az Egy nap Budapesten c. program a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósulhatott meg. Köszönjük támogatásukat!