Megújuló épített örökségünk - Értékmentés a Kárpát-medencében c. kiállítás Székelyudvarhelyen

plakat kiallitas udvarhely

2015. január 21. 17.00 óra Székelyudvarhely, Haáz Rezső Múzeum

A Határon túli magyar vonatkozású épített örökség felújítása c. program eredményeit bemutató tárlat Székelyudvarhelyre érkezik. A kiállítást megnyitja Csibi Krisztina a Magyarság Háza igazgatója és Miklós Zoltán a Haáz Rezső Múzeum igazgatója.

Meghívó 

Megújuló örökség és a Restaurálások Erdélyben c. kiállítások a Várkert Bazárban

varbazar2014

A Nemzetpolitikai Államtitkárság felkérésére a Magyar Diaszpóra Tanács IV. ülésén a Várkert Bazár nagytermében került megrendezésre a Megújuló örökség és a Restaurálások Erdélyben c. kiállítás. A tárlatok az elmúlt években a magyar állam támogatásával, a Teleki László Alapítvány bonyolításában végzett határon túli műemlék restaurálási és felújítási munkálatokat mutatják be.

 

Műemlékvédelmi továbbképzés a Felvidéken - beszámoló

felvidek_tovabbkepzes

Kiemelkedően magas részvétel mellett, nagy sikerrel zajlott le a Teleki László Alapítvány és a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház által a lelkészek, gondnokok és presbiterek részére szervezett műemlékvédelmi továbbképzés. A felvidéki Komáromban és Csécsen megrendezett konferencián építészeti, illetve fa-, textil- és falképrestaurálási előadások hangzottak el és bemutatták a Teleki László Alapítvány Kárpát-medencei műemlékvédő tevékenységét is. A találkozón lehetőség volt egyedi problémák megvitatására és konzultációra is. Komáromban Ft. Fazekas László püspök, Csécsen Ft. Géresi Róbert püspökhelyettes köszöntötte a konferenciát.

Műemlékvédelmi továbbképzés a Felvidéken

felvidek_tovabbképzes

A Teleki László Alapítvány a Szlovákiai Református Keresztyén Egyházzal együttműködve műemlékvédelmi továbbképzést szervez Felvidéken.

Program 

Kiegészítő információk