banner

A mulandóság maradandó emlékkövei. A történeti sírkertek értékeinek megőrzése c. konferencia előkészítése

banner

A Teleki László Alapítvány a Házsongárd Alapítvánnyal közösen, a Kiemelkedő Európai Temetők Egyesülete (Association of Significant Cemeteries in Europe) nemzetközi szervezet égisze alatt „A mulandóság maradandó emlékkövei. A történeti sírkertek értékeinek megőrzése­” címmel nagyszabású nemzetközi szemináriumot szervez Kolozsváron 2014 májusában. A rendezvény előkészítése érdekében dr. Diószegi László igazgató és Deák Ildikó művészettörténész, a szeminárium főszervezője 2013. november 12-én megbeszélést folytatott Mariborban az ASCE jelenlegi elnökével, Lidija Plibersek asszonnyal, a Maribori Temetkezési Szolgálat igazgatójával és titkárával.

A megbeszélés során megállapodtak elnök asszonnyal hogy az ASCE szakmai és szervezési segítséget nyújt a nemzetközi esemény megrendezéséhez, illetve, hogy személyesen részt vesz és előadást tart a rendezvényen.